U bent hier

Katrijn

In de zomer van 2013 was ik slachtoffer in een incident en kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de politie. De manier waarop de inspecteurs hun werk deden en me hielpen, zette me aan het denken. Kort daarna ging ik naar infomomenten van de politiezones Mechelen en Rupel. Daar werd mij verteld waaraan een inspecteur van politie moet voldoen en welke proeven je moet afleggen om te kunnen starten met de opleiding. Hierna stond mijn besluit vast: ik wou politie-inspecteur worden.


 

 

Hiermee thuiskomen was niet zo gemakkelijk. Ik studeerde op dat moment voor leerkracht lager onderwijs. Gelukkig kwam mijn mama met een oplossing: ze stelde voor om de opleiding Integrale Veiligheid te volgen. Ze wou vermijden dat ik halsoverkop ergens aan zou beginnen en we besloten dat dit een goede voorbereiding zou zijn op mijn toekomst als politie-inspecteur

Ik studeerde Integrale Veiligheid aan TSM tijdens het schooljaar 2013-2014. Het zevende jaar Integrale Veiligheid was een heel boeiend jaar. De verschillende beroepen binnen de veiligheidssector komen aan bod en elke leerling ontwikkelt zijn eigen voorkeur. Elk aspect binnen de richting is mooi meegenomen: de EHBO opleiding komt nog elke dag van pas. Ook de brandweeropleiding is zeker de aandacht waard. De theoretische vakken Recht en Communicatie zijn twee zeer belangrijke pijlers, die niet enkel bij TSM maar ook tijdens mijn jaar opleiding op de politieschool aan bod kwamen.

Als ik terugblik op mijn jaar Integrale Veiligheid kan ik alleen maar stellen dat het een mooie rugzak gevormd heeft voor mijn verder opleiding tot inspecteur van politie. De richting Integrale Veiligheid is ideaal om met verschillende beroepen uit de veiligheidssector kennis te maken.