U bent hier

Brent

Als ik terugblik blijft vooral de menselijke warmte van TSM me bij!

Brent is in 2007 gestart in 1B plus en schakelde over naar Industriële Wetenschappen

Brent had het in de lagere school niet zo makkelijk. “Nederlands en Frans waren voor mij echt struikelblokken. Ik vond mijn draai niet in de klasgroep en behaalde op het einde van de basisschool mijn getuigschrift niet.” Brent koos voor 1B+, een sterke brugklas. Hier herhaalde men sterk de leerstof van het zesde leerjaar en werkte men naar een 1A-klas toe. Men wou vooral ook een rugzak zelfvertrouwen meegeven. “Het krijgen van een tweede kans gaf me moed. De kleine klasgroep en de vriendelijke en geduldige leerkrachten deden de rest. Aan dat jaar hou ik ook mooie herinneringen over, zoals aan het project 'reis rond de wereld'. Hierbij maakten we kennis met de cultuur van de Okan-leerlingen.” 

Brent rondde zijn B+ jaar af en koos voor 1A, Technologie en Media. “Het keuzepakket van techniek in dit jaar is heel verrijkend. Je kan van alles proeven en zo een gerichte keuze maken.” Brent valt op door zijn prima inzet en doorzettingsvermogen. Op het einde van het jaar krijgt hij felicitaties van iedereen. Hij kan alle richtingen uit en kiest voor 2IW (Industriële Wetenschappen). “In het tweede jaar hadden we een fijne klasgroep. Verschillende leerlingen zaten ook nog bij mij in het zesde leerjaar. Een onvergetelijke herinnering dat jaar was onze driedaagse studiereis naar Nederland. Vooral het bezoek aan het subtropisch zwembad was een knaller.”

In Brent zijn laatste jaar handelde zijn geïntegreerde proef over radar. Zijn wegen liggen open, een ingenieursopleiding geniet zijn voorkeur. “Als ik terugblik, dan is een sterke kant van deze school toch wel de menselijke warmte van de leraren en begeleiders. Zij hebben mij de nodige zetten gegeven!”