U bent hier

Grafische Communicatie | 3de graad TSO

 

Wat is de GRAFISCHE WERELD zonder CREATIEVE TALENTEN en GOEDE MANAGERS? Zij zorgen ervoor dat alles binnen mediabedrijven vlekkeloos verloopt.

Grafische communicatie is de ideale opleiding voor creatieve, ondernemende leerlingen met organisatietalent én een passie voor media. 

In de tweede graad GRAFISCHE COMMUNICATIE leer je alles over de aanmaak van OFFLINE (printproducten) en ONLINE media (multimediaproducten). We starten vanuit een sterke theoretisch-technologische kennis, we leren je inzicht krijgen in esthetische en technische aspecten van het grafisch product en in de productieprocessen.

Deze UNIEKE STUDIERICHTING in onze regio heeft een hoog abstractieniveau. De opleiding is stevig wiskundig-wetenschappelijk onderbouwd, met extra aandacht voor de taalvakken. 

In de technische component ligt de nadruk op analyse van een communicatievraag en je leert werken met grafische en multimediasoftware. Je bedenkt een concept, maakt een creatief ontwerp en leert mooi vormgeven. Je maakt kennis met typografie, fotografie, beeldverwerking, audio/video, animatie, webdesign en de verschillende print- en multimediatechnieken. Je leert een grafisch product plannen en evalueren. Bovendien is er een belangrijk aandeel toegepaste informatica met aandacht voor programmeerstructuren.

Het logische vervolgtraject is een derde graad Grafische Communicatie (vanaf het schooljaar 2018-2019), daarna studeer je verder in de BAMA (Bachelor of Master) structuur. Na de tweede graad kan je ook naadloos overstappen naar de meer specifieke opleidingen: Printmedia of Multimedia. 

Ben jij die INSPIRERENDE MANAGER waar de mediawereld op wacht? Wil je een STERKE PERSOONLIJKHEID binnen de CREATIEVE INDUSTRIE worden, die precies weet wat er bij de productie van online en offline media komt kijken? Lijkt het je boeiend om creatieve projecten te begeleiden en heb je belangstelling voor techniek, dan is de opleiding Grafische Communicatie alvast een goede opstap.

 

COMPUTIONAL THINKING

Je leert nieuwe vaardigheden ontwikkelen om toekomstige problemen op te lossen. Het gaat daarbij om denkprocessen waarbij probleemformulering, gegevensorganisatie, analyse en representatie worden gebruikt voor het oplossen van meestal wiskundige problemen in de informatica wetenschap.

  • CONCEPT - ONTWERP EN LAY-OUT

Analyseren van een communicatievraag, concept bedenken, een grafisch product plannen en evalueren, esthetica, typografie, lay-out, beeldverwerking, illustratietechnieken, gebruik van grafische en multimediasoftware.

  • OFFLINE PRODUCTIE

Verschillende druktechnieken, druktechnologie, print en nabewerken.

  • ONLINE PRODUCTIE

Multimediatoepassingen: webdesign, animatie, video/audio.

Download hier de brochure!