U bent hier

Renovatie | 7e jaar BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Heb je belangstelling voor de (ruw)bouwsector? Wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen? Dan is Renovatiebouw de gepaste studierichting voor jou! Je specialiseert je in renoverende werkzaamheden van ruwbouw(afwerking). Je krijgt inzicht in bouwproblemen en leert deze oplossen. Tijdens je stage maak je kennis met een echte werksituatie. Je maakt een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je hebt een grote interesse voor de bouwsector en dan vooral voor het renoveren van gebouwen en woningen. Je bent handvaardig en kan nauwkeurig werken. Je toont een gezonde interesse in algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN HIERNA?

Met je diploma Renovatiebouw kan je een extra jaar volgen (bv. Se-n-Se Bouw constructie- en planningstechnieken). Je kan, als bekwaam vakman, natuurlijk ook aan de slag gaan als metser, zelfstandig aannemer, betonhersteller, renovatiewerker… Een goede vakman is er twee waard!