U bent hier

Meerkleurendruk - Drukwerkveredeling | 7e jaar BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Wil jij een meerwaarde aan drukwerk geven? Vind je de grafische sector ook zo boeiend? Ben je geboeid door nieuwe druktechnologieën, materialen en machines? Wil je het diploma secundair onderwijs behalen? Dan is Meerkleurendruk - Drukwerkveredeling de opleiding waar jij naar op zoek bent! Je leert onder andere kostprijsbewust en procesmatig drukken, nabewerken, veredelen en afwerken van meerkleurendruk. In de praktijk komen veredelingstechnieken als indruk-, perforeer-, en snijtoepassingen aan bod. Tijdens je stage maak je kennis met een echte werksituatie. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je hebt kennis over drukwerken en hun toepassing. Je kan zelfstandig, nauwkeurig en ordelijk werken. Je toont interesse voor de algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN HIERNA?

Hierna kan je nog een specialisatiejaar (bv. Se-n-Se Tekst- en beeldintegratietechnieken) volgen. Als gekwalificeerd vakman kan je uiteraard tewerkgesteld worden in een drukkerij.