U bent hier

Industriële houtbewerking | 7e jaar BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Heb je belangstelling om machines in de houtverwerkende nijverheid te bedienen? Zou je graag je diploma secundair onderwijs behalen? Dan is Industriële houtbewerking zeker iets voor jou! Je leert onder andere de industriële productieprocessen in de houtverwerkende nijverheid kennen en CNC-programma’s uitwerken en uitvoeren. Dit wordt toegepast in een echte werksituatie tijdens je stage. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent handvaardig, ICT-vaardig en je kan nauwkeurig werken. Je hebt niet alleen belangstelling voor de houtnijverheid maar ook voor de algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN HIERNA?

Je hebt de mogelijkheid nog een jaar extra te volgen (bv. Se-n-Se Hout constructie- en planningstechnieken). Als geschoold vakman kan je uiteraard ook het werkleven instappen en aan de slag gaan als zelfstandig schrijnwerker of meubelmaker, operator van CNC-houtbewerkingsmachines, operator CAD-programma’s... Op de arbeidsmarkt is men steeds op zoek naar een goed vakman!