U bent hier

Fotolassen | 7de jaar BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Werk je graag met metaal? Steek jij met plezier de handen uit de mouwen? Wil je je diploma secundair onderwijs behalen? Wil je je specialiseren in een moderne lastechniek? Dan is Fotolassen zeker iets voor jou! De vaardigheden die je de vorige jaren leerde, worden verfijnd zodat je kwalitatief hoogstaand laswerk kan afleveren. Je leert bijvoorbeeld de tekening van een lasconstructie lezen, een lasnaad controleren, verschillende lasparameters instellen… Tijdens je stage maak je kennis met je latere werkomgeving. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent verantwoordelijk, handvaardig en je kan nauwkeurig werken. Werken met metaal en lassen is jou op het lijf geschreven. Je toont belangstelling voor de algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN HIERNA?

Je kan nog een specialisatiejaar (bv. Se-n-Se Automotive) volgen. Als geschoold vakman kan je uiteraard terecht op de arbeidsmarkt als lasser in bedrijven, die actief zijn in apparatenbouw, scheepsbouw, onderhoudslaswerken…