U bent hier

Carrosserie en spuitwerk | 7e jaar BSO

IETS VOOR MIJ?

Ben je iemand die graag met auto’s werkt? Steek je met plezier de handen uit de mouwen? Interesseert vooral het koetswerk van auto’s jou? Wil je je diploma secundair onderwijs behalen? Dan is Carrosserie en spuitwerk de ideale studierichting voor jou! Je leert de kostprijs berekenen en een expertiseverslag opmaken van een geaccidenteerd voertuig, moderne uitdeuk-, richt- en meetapparatuur gebruiken, de spuittechniek voor het spuiten van speciale lakken toepassen en zo veel meer. Je maakt een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie. Op de stage maak je kennis met een echte werksituatie.

WAT KAN IK?

Je bent handvaardig, verantwoordelijk en nauwkeurig. Je werkt heel graag aan auto’s en dan vooral aan de carrosserie. Je hebt ook een interesse voor de algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN HIERNA?

Je kan een extra specialisatiejaar (bv. Se-n-Se Toegepaste autotechnieken) volgen. Uiteraard kan je als geschoold vakman terecht op de arbeidsmarkt als lasser-monteur, spuiter in een carrosseriebedrijf, plaatbewerker… Genoeg mogelijkheden voor een gekwalificeerd vakman!