U bent hier

Auto Elektriciteit | 7e jaar BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Werk je met plezier in de auto- of garagesector? Wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen? Ben je geïnteresseerd in auto’s en dan vooral in motoren? Dan is Diesel- en LPGmotoren de opleiding waar jij naar op zoek bent! Je leert onder andere een elektrisch schema van een voertuig lezen, elektrische storingen vaststellen en herstellingen zelfstandig uitvoeren. Je wordt opgeleid in de specifieke moderne technieken van dieselinspuitsystemen en LPG-systemen. Bedrijfsbezoeken en stage brengen je in contact met je latere werkomgeving. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent verantwoordelijk, steekt graag de handen uit de mouwen, bent handvaardig en kan nauwkeurig werken. Je hebt een grote interesse voor de werking van automotoren. Je toont ook belangstelling voor algemeen vormende vakken en bedrijfsbeheer.

EN WAT ERNA?

Na deze opleiding kan je nog een specialisatiejaar volgen, zoals Se-n-Se Toegepaste Autotechnieken. Als gekwalificeerd vakman kan je natuurlijk terecht op de arbeidsmarkt als zelfstandig garagist, mecanicien voor LPG-apparatuur… Een goede vakman is er twee waard!

DUAAL

Deze richting wordt zowel in voltijds als in duaal aangeboden. In duaal heet deze richting 'polyvalent mecanicien personenwagens & lichte bedrijfsvoertuigen'.
Meer info vind je onder Duaal Leren op onze website.