U bent hier

Ruwbouw | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Heb je belangstelling voor de bouw? Ben je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Interesseert milieubewust bouwen jou? Dan is Ruwbouw de studierichting waar jij naar op zoek bent! In de derde graad krijg je inzicht in de bouwconstructies en leer je bouwplannen en bouwdetails lezen en begrijpen. In de praktijklessen leer je de basiswerkzaamheden aan een woning uitvoeren. In het laatste jaar ga je op stage om kennis te maken met een echte werksituatie en maak je een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent geïnteresseerd in het bouwproces van woningen en gebouwen. Daarnaast ben je handvaardig, ICT-vaardig en kan je nauwkeurig werken. Je toont een gezonde interesse in algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Hierna kan je een zevende jaar (bv. Renovatiebouw) volgen om zo je diploma secundair onderwijs te behalen. Dit diploma zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt. Je kan natuurlijk ook aan de slag als metser, restaurateur van gebouwen, gevelwerker… Een goede vakman is er twee waard!