U bent hier

Printmedia | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij geïnteresseerd in gedrukte media? Ben jij iemand die zich creatief uitleeft? Spreekt het jou aan om zelf ontwerpen te maken? Dan is Printmedia de studierichting waar jij naar op zoek bent!

WAT KAN IK?

Je bent creatief, handvaardig en ICT-vaardig. Het is een uitdaging voor jou om zelf een drukwerk te ontwerpen. Je toont niet enkel belangstelling voor de technische en praktische vakken, maar ook voor de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van je opleiding vormen.

INSTROMING

Als je geslaagd bent in de tweede graad Grafische media kan je deze opleiding starten. Indien je wilt instromen vanuit een andere TSO-richting of een ASO-richting is dit mogelijk als je bereid bent je bij te werken voor praktijkvakken zoals druktechnieken. Zoals je in de lessentabel kan zien, nemen deze een belangrijke plaats in de opleiding in.

ACCENTEN

In de derde graad leer je in de technische vakken de lay-out, elektronische beeld- en tekstverwerking, reprotechniek en montagetechniek. Dit zal je in de praktijk toepassen door zelfstandig een ontwerp te maken en uit te voeren. Zo bestaat je geïntegreerde proef (GIP), in het laatste jaar, uit een praktische realisatie en een schriftelijk gedeelte. Je gaat ook op stage om kennis te maken met een echte werksituatie.

EN HIERNA?

Nadat je afgestudeerd bent in Printmedia kan je een zevende jaar, zoals Se-n-Se Tekst- en beeldintegratietechnieken of Gestandaardiseerd en geprogrammeerd offsetdrukken, volgen. Je hebt ook de mogelijkheid een professionele bacheloropleiding (bv. Grafische en digitale media, Beeldende vormgeving…) te starten.