U bent hier

Multimedia | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij creatief? Is het voor jou een uitdaging om vorm te geven aan websites? Heb je een sterke interesse voor internet en zijn toepassingen? Dan is Multimedia de ideale richting voor jou!

WAT KAN IK?

Je kan georganiseerd, probleemoplossend en nauwkeurig werken. Creativiteit is jou op het lijf geschreven en bovendien ben je ICT-vaardig. Uiteraard heb je een gezonde interesse voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van je opleiding.

INSTROMING

De logische vooropleiding is de tweede graad Grafische media. Uit andere TSO-richtingen of ASO-richtingen instromen, is mogelijk indien je bereid bent extra inspanningen te leveren voor de praktijkvakken. Want zoals je in de lessentabel ziet, wordt hier veel aandacht aan besteed.

ACCENTEN

In de derde graad leer je paginaschikking, beeldverwerking, websites ontwerpen, muziekclips en introfilms monteren, Photoshop… en zo veel meer. Hiervoor maak je gebruik van grafische en multimedia software. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een praktische realisatie en een schriftelijk gedeelte. Stage?

EN HIERNA?

Afgestudeerd in Multimedia kan je een zevende jaar (bv. Se-n-Se Interactieve multimediatechnieken…) volgen. Je hebt ook de mogelijkheid een professionele bacheloropleiding (bv. Grafische en digitale media, Beeldende vormgeving, Multimedia en communicatietechnologie) te starten.