U bent hier

Mechanische Vormgevingstechnieken | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Beschik je over praktisch-technisch inzicht? Begrijp je alles beter aan de hand van voorbeelden? Ben je geïnteresseerd in techniek en mechanica? Dan is Mechanische Vormgevingstechnieken de gepaste studierichting voor jou!

WAT KAN IK?

Je hebt een grote interesse voor techniek. Je bent handvaardig en kan ordelijk en nauwkeurig werken. Je houdt je liever praktisch dan theoretisch bezig en je hebt belangstelling voor de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van je opleiding vormen.

INSTROMING

De logische vooropleiding is de tweede graad Mechanische Technieken. Je kan, indien je voor sommige vakken bijwerkt, instappen, als je geslaagd bent in de tweede graad Elektromechanica of Industriële Wetenschappen. Kom je uit een andere TSO-richting of een ASO-richting? Is het niet eenvoudig de voorbije jaren praktijk in te halen? Om te kunnen slagen zal je moeten bijwerken.

ACCENTEN

In de derde graad leer je plannen lezen, schetsen maken, (computergestuurde) machines instellen en bedienen, vorm geven aan een metalen werkstuk, technisch tekenen… In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie bestaat. Tijdens je stage maak je kennis met een echte werksituatie.

EN HIERNA?

Na deze opleiding kan je een zevende jaar, zoals Se-n-Se Mechanica constructie- en planningstechnieken, volgen. Je hebt ook de mogelijkheid een professionele bacheloropleiding aan te vatten (bv. Mechanische ontwerp- en productietechnologie…). Uiteraard kan je in het beroepsleven terecht als ontwerptekenaar, operator van CNC-gestuurde machines, technisch tekenaar, onderhoudstechnicus in bedrijven… Op de arbeidsmarkt ziet men een bekwaam vakman graag komen!