U bent hier

Lassen-Constructie | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Wil jij graag met metaal werken? Techniek en praktijk schrikken jou niet af? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Zou je graag verschillende lastechnieken leren? Dan is Lassen-constructie zeker iets voor jou! In deze opleiding word je opgeleid tot lasser. De theorie van verschillende soorten lassen wordt in de praktijk toegepast door handlasoefeningen, het solderen van koper, het bewerken van verschillende kunststoffen… De geïntegreerde proef (GIP) en de stage in het laatste jaar maken je klaar om het werkleven in te stappen. Je GIP bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent verantwoordelijk, je kan in team werken en je bent handvaardig. Je werkt graag met metaal en lassen is jou op het lijf geschreven. Je toont interesse voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Om je diploma secundair onderwijs te behalen, kan je nog een zevende specialisatiejaar (bv. Fotolassen) volgen. Dat zal je bovendien meer werkkansen bezorgen op de arbeidsmarkt. Je kan uiteraard ook tewerkgesteld worden als lasser-monteur, plaatbewerker… Een goede vakman is er twee waard!