U bent hier

Houtbewerking | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij iemand die graag creatief bezig is met hout? Werk je graag met machines? Heb je belangstelling voor binnen- en buitenschrijnwerk, trappen, dakconstructies, houtbouw en interieurelementen? Dan is Houtbewerking de ideale richting voor jou! In de derde graad werk je met machines en leer je onder andere kasten, ramen, tafels en daken maken. In de technische vakken leer je ontwerpen, (computer)tekenen, constructiemethodes bepalen, werken met CNC-gestuurde machines… Tijdens de stage in het laatste jaar doe je nuttige ervaring op en maak je kennis met een echte werksituatie. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Het is voor jou een uitdaging om vorm te geven aan hout. Je bent creatief, handvaardig, ICT-vaardig en je beschikt over ruimtelijk inzicht. Je toont niet alleen belangstelling voor houtbewerking en schrijnwerkerij, maar ook voor algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Na Houtbewerking heb je de mogelijkheid een zevende jaar (bv. Industriële Houtbewerking) te volgen en zo je diploma secundair onderwijs te behalen. Dit diploma bezorgt je meer kansen op de arbeidsmarkt. Je kan ook aan de slag gaan als (zelfstandig) schrijnwerker, meubelmaker, daktimmerman… Een goed vakman ziet men op de arbeidsmarkt graag komen!