U bent hier

Elektromechanica | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij iemand die gefascineerd is door techniek? Theorie en complexe schema’s schrikken jou niet af? Ben je sterk in wiskunde? Heb je een goed technisch inzicht en bestudeer je graag concrete dingen? Ben jij iemand die altijd wil uitzoeken hoe iets functioneert? Dan is Elektromechanica voor jou de juiste studierichting!

WAT KAN IK?

Je hebt een goede wiskundige basis en je bent geïnteresseerd in elektriciteit en mechanica. Daarnaast heb je ook interesse voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van je opleiding vormen.

INSTROMING

Als je geslaagd bent in de tweede graad Elektromechanica, Elektriciteit-elektronica, Industriële Wetenschappen of eventueel Elektrotechnieken is het mogelijk in te stromen in de derde graad. De nadruk ligt in de derde graad, zoals je in de lessentabel kan zien, op theorie en techniek. Indien je extra inspanning wil leveren en je wil bijwerken, is het eventueel mogelijk om in te stromen uit een andere TSO-richting of uit een ASO-richting.

ACCENTEN

In de derde graad leer je constructies en installaties ontwerpen, ontdek je hoe machines met de computer bediend worden, pas je de basiswetten van elektriciteit toe in elektrische opstellingen, analyseer je technische problemen en leer je ze oplossen… Je wordt in deze richting voorbereid op hogere studies. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

EN HIERNA?

Met je diploma Elektromechanica kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Elektromechanica, Audiotechnologie…) starten. Een academische bacheloropleiding (bv. Industrieel ingenieur…) en bijhorende masteropleiding is ook een optie.