U bent hier

Elektrische Installatietechnieken | 3de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Vind jij elektriciteit ook zo boeiend? Beschik je over een praktisch-technisch inzicht? Ben jij iemand die wil meewerken aan milieubewust comfort met de nieuwste technologische middelen? Dan is Elektrische Installatietechnieken de juiste studierichting voor jou!

WAT KAN IK?

Het is voor jou een uitdaging om de principes van elektriciteit onder de knie te krijgen. Bovendien ben je handvaardig en kan je ordelijk en nauwkeurig werken. Je hebt niet alleen interesse voor de praktische vakken maar ook voor de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van je opleiding vormen.

INSTROMING

Je kan starten indien je geslaagd bent in de tweede graad Elektrotechnieken, Elektriciteit-elektronica, Elektromechanica of Industriële Wetenschappen. Instromen vanuit een andere TSO-richting of een ASO-richting is mogelijk indien je bereid bent extra inspanningen te leveren voor de praktijkvakken. Het is niet eenvoudig de voorbije jaren praktijk en techniek in te halen.

ACCENTEN

In de derde graad wordt je basiskennis verder uitgediept en toegepast. Zo zal je meer te weten komen over elektronische en computergestuurde schakelingen en metingen, lichtinstallaties, verwarming, computertekenen en automatiseringsprocessen zoals PLC-sturingen. In het laatste jaar volg je enkele weken stage om zo kennis te maken met een echte werksituatie. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

EN HIERNA?

Nadat je afgestudeerd bent, kan je een zevende jaar volgen, zoals Se-n-Se Industriële computertechnieken. Je hebt ook de mogelijkheid een professionele bacheloropleiding (bv. Elektrotechniek…) aan te vatten. Je kan natuurlijk ook aan de slag als onderhoudstechnicus, zelfstandig installateur, technicus domotica…