U bent hier

Elektrische Installaties | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Werk je graag met elektriciteit? Is het voor jou een uitdaging om elektrische systemen en apparatuur te installeren en onderhouden? Dan is Elektrische Installaties de studierichting waar jij naar op zoek bent! In de derde graad wordt vooral aandacht besteed aan het installeren en herstellen van huishoudelijke en industriële installaties. Je leert onder andere verschillende soorten verlichting, schakelingen en motoren te plaatsen en aan te sluiten. Technisch tekenen, installatieleer, PLC-sturingen… het behoort allemaal tot je opleiding. Op je stage maak je kennis met een echte werksituatie. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je kan zelfstandig werken, probleemoplossend denken, je kan ordelijk en nauwkeurig werken. Je hebt een grote belangstelling voor elektriciteit en werkt graag met je handen. Je toont ook interesse voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Na deze opleiding kan je een zevende specialisatiejaar (bv. Industriële elektriciteit) volgen en zo je diploma secundair onderwijs behalen. Natuurlijk kan je als bekwaam vakman ook terecht op de arbeidsmarkt als installateur van huishoudelijke installaties, technicus van PLC-sturingen, bedradingmonteur, zelfstandig elektricien…