U bent hier

Drukken en Afwerken | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Heb jij interesse in druktechnieken? Werk je graag met machines zoals de hoogdrukpers en de snijmachine? Vind je de communicatiewereld en de grafische sector ook zo boeiend? Dan is Drukken en Afwerken zeker iets voor jou! In deze opleiding wordt de nadruk gelegd op het afwerken van drukwerk: snijden, vouwen, verzamelen, binden… je zal het allemaal kunnen. Je leert drukapparatuur bedienen, tijdschriften monteren, drukproeven maken, drukproblemen herkennen en oplossen… In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP) die bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie. Stage?

WAT KAN IK?

Je hebt een grote interesse voor de grafische sector. Je bent creatief en verantwoordelijk, je kan ordelijk werken en je bent ICT-vaardig. Je hebt ook belangstelling voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Om je diploma secundair onderwijs te behalen, kan je een zevende specialisatiejaar (bv. Meerkleurendruk-drukwerkveredeling) volgen. Met dit diploma heb je meer kansen op de arbeidsmarkt. Je kan natuurlijk ook het beroepsleven instappen en tewerkgesteld worden als technicus in grafische bedrijven, zelfstandig drukker… Een goede vakman is er twee waard!