U bent hier

Centrale Verwarming en Sanitaire Installaties | 3de graad BSO

  

IETS VOOR MIJ?

Schrikt techniek jou niet af? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Wil je mee werken aan wooncomfort? Dan is Centrale Verwarming en Sanitaire Installaties de gepaste studierichting voor jou! Je wordt opgeleid tot een bekwaam installateur van centrale verwarming en sanitaire voorzieningen en installaties. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan het leggen van verschillende soorten leidingen, aan het bewerken van zink en kunststoffen, aan warmwatervoorzieningen… De stage, in het laatste jaar, zorgt voor nuttige ervaring op de werkvloer. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), die uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie bestaat.

WAT KAN IK?

Je bent iemand die verantwoordelijk is, ordelijk kan werken en oog voor afwerking heeft. Bovendien ben je ICT-vaardig en toon je ook interesse voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Na deze opleiding kan je een zevende specialisatiejaar (bv. Verwarmingsinstallaties) volgen en zo je diploma secundair onderwijs behalen. Dit zorgt ervoor dat je meer kansen op de arbeidsmarkt hebt. Je kan tewerkgesteld worden als dak- en zinkbewerker, installateur van sanitaire installaties en installateur van verwarmingsinstallaties. Een bekwaam vakman is graag gezien op de arbeidsmarkt!