U bent hier

Carrosserie | 3de graad BSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben je iemand die graag met auto’s werkt? Steek je met plezier de handen uit de mouwen? Interesseert vooral het koetswerk van auto’s jou? Dan is Carrosserie de ideale studierichting voor jou! Je leert carrosserie of plaatwerk herstellen of vernieuwen. Je maakt kennis met verschillende gereedschappen en materialen. In het laatste jaar zorgen de geïntegreerde proef (GIP) en de stage voor kennismaking met een echte werksituatie. De GIP bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktische realisatie.

WAT KAN IK?

Je bent handvaardig, verantwoordelijk en nauwkeurig. Je werkt heel graag aan auto’s en dan vooral aan de carrosserie. Je hebt ook interesse voor de algemeen vormende vakken.

EN HIERNA?

Na deze opleiding kan je een zevende specialisatiejaar (bv. Carrosserie en spuitwerk) volgen om je diploma secundair onderwijs te verkrijgen. Hiermee heb je meer kansen op de arbeidsmarkt. Je kan natuurlijk, als bekwaam vakman, aan de slag gaan in de plaatverwerkende nijverheid, als lasser-monteur, in carrosserie- en assemblagewerkplaatsen… Een goede vakman ziet men op de arbeidsmarkt graag komen!