U bent hier

Mechanische Technieken | 2de graad TSO

 

 

IETS VOOR MIJ?

Ben je geïnteresseerd in techniek en mechanica en beschik je over een goed praktisch-technisch inzicht? Begrijp je alles beter aan de hand van voorbeelden? Werk je graag met computergestuurde machines? Dan is Mechanische Technieken de studierichting waar jij naar op zoek bent! In de tweede graad leer je de principes van programmeren, is 3D-tekenen een belangrijk vak, leer je de beginselen van de mechanica en metaalbewerking, maak je kennis met verschillende gereedschappen en leer je verschillende werktuigmachines onderhouden. 

WAT KAN IK?

Er wordt verwacht dat je interesse hebt voor de praktische kant van techniek. Je werkt nauwkeurig en hebt een ruimtelijk inzicht. Je bent verder geïnteresseerd in de algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van de opleiding vormen.

EN HIERNA?

Met deze opleiding heb je in de derde graad de keuze tussen Autotechnieken en Mechanische Vormgevingstechnieken. Afgestudeerd in één van beide richtingen heb je de keuze tussen verschillende specialisatiejaren (bv. Se-n-Se Toegepaste autotechnieken of Computergestuurde mechanische productietechnieken…). Je hebt ook de mogelijkheid om een professionele bachelor (bv. Leraar secundair onderwijs, Toegepaste informatica, Elektromechanica, Autotechnologie…) aan te vatten. Je kan natuurlijk ook het beroepsleven instappen en werken als autotechnicus, technisch tekenaar, onderhoudstechnicus, CNC-operator… Men is altijd op zoek naar een goed vakman!