U bent hier

Houttechnieken | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Geef je graag vorm aan hout? Ben je geïnteresseerd in schrijnwerkerij? Begrijp je alles beter aan de hand van voorbeelden? Dan is Houttechnieken de gepaste studierichting voor jou! In de tweede graad worden houtsoorten en houtconstructies bestudeerd. In de praktijkvakken oefenen we je ICT-vaardigheden in computertekenen en leer je de manuele en machinale basisvaardigheden van houtbewerking. 

WAT KAN IK?

Je werkt graag met je handen, je hebt een goed ruimtelijk inzicht, je bent creatief en nauwkeurig en je werkt ordelijk. Daarnaast is computertekenen een echte uitdaging voor jou. Je toont interesse voor de theoretische, praktische en algemeen vormende vakken. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding.

EN HIERNA?

Het is logisch dat je hierna Houttechnieken in de derde graad verder zet. Afgestudeerd in Houttechnieken kan je een zevende jaar volgen (bv. Se-n-Se Houtconstructie en planningstechnieken…). Je hebt ook de mogelijkheid om een professionele bacheloropleiding (bv. Bouw, Interieurvormgeving, Leraar secundair onderwijs…) aan te vatten. Natuurlijk kan je ook aan de slag gaan als meubelmaker, technicus, schrijnwerker… Op de arbeidsmarkt ziet men een goed vakman graag komen!