U bent hier

Grafische Media | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

We worden dagelijks overspoeld door beelden en communicatietechnologie. Ben je geboeid door beelden, kleuren en lettervormen? Ben je creatief en handvaardig tot in de puntjes van je vingers? Dan is grafische communicatie en media een goede instap. Grafische Media verenigt creatie met technische uitvoering. Hier leer je een idee visualiseren. In de tweede graad krijg je een brede grafische basisopleiding. Je leert werken met professionele grafische software en je mag een echte drukpers bedienen. Op die manier ervaar je stap voor stap het hele proces van ideeschets tot drukwerk. 

WAT KAN IK?

Je hebt een grote belangstelling voor de wereld van communicatie in kleur. Je bent creatief, taalvaardig, ICT-vaardig en je durft de handen uit de mouwen te steken. Je weet van aanpakken, maar daarnaast blijf je een gezonde interesse houden in algemeen vormende vakken. Dankzij een brede algemene vorming kan je later nog alle kanten uit.

EN HIERNA?

Met deze opleiding kan je in de derde graad kiezen tussen Multimedia en Printmedia. Afgestudeerd in één van deze richtingen kan je je specialiseren door een zevende jaar te volgen (bijvoorbeeld Se-n-Se Tekst- en beeldintegratietechnieken, Se-n-Se Interactieve multimediatechnieken…). Dit versterkt je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een maatschappij waarin beelden overheersen heeft immers technici nodig om die te realiseren. Je hebt ook de mogelijkheid een bacheloropleiding te starten, bijvoorbeeld Grafische en digitale media, Beeldende vormgeving, Multimedia en communicatietechnologie, Audiovisuele technologie (film, video, TV), ….