U bent hier

Elektrotechnieken | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben je iemand die altijd wil weten hoe iets werkt? Heb je interesse voor elektriciteit? Heb je een goed technisch inzicht? Probeer je graag dingen uit? Dan is Elektrotechnieken zeker iets voor jou! In de tweede graad maak je kennis met de beginselen van elektriciteit en installatieleer. In het labo bestudeer je de werking van elektrische apparaten en leer je ze aansluiten. Je leert bedradingen leggen en zoveel meer. Er wordt ook veel aandacht besteed aan technisch tekenen, vooral op de computer. 

WAT KAN IK?

Je bent geïnteresseerd in elektriciteit en beschikt over een praktisch-technisch inzicht. Het is voor jou een uitdaging te ontdekken hoe elektrische apparaten werken. Je bent nauwkeurig en ordelijk. Je hebt ook belangstelling voor algemeen vormende vakken: deze vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding.

EN HIERNA?

Met deze opleiding heb je in de derde graad de keuze tussen Elektrische installatietechnieken of Podiumtechnieken. Afgestudeerd heb je de keuze tussen verschillende specialisatiejaren (bv. Se-n-Se Industriële computertechnieken…). Je hebt ook de mogelijkheid om een professionele bacheloropleiding (bv. Elektrotechniek, Leraar secundair onderwijs, Audiovisuele technieken…) te starten. Uiteraard kan je ook aan de slag gaan als onderhoudstechnicus, podiumtechnicus, zelfstandig installateur… Op de arbeidsmarkt is een goed vakman graag gezien!