U bent hier

Elektromechanica | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij iemand die gefascineerd is door technologie? Theorie en complexe schema’s schrikken jou niet af? Ben je sterk in wiskunde? Heb je een goed technisch inzicht en bestudeer je graag concrete dingen? Dan is Elektromechanica voor jou de juiste studierichting! In de tweede graad wordt zowel aandacht besteed aan de theorie als aan de praktijk van elektriciteit en mechanica. Automatisering, CAD-tekenen, elektromagnetisme, procescontrole, aandrijftechnieken, logische sturingen... Dit alles zal je duidelijk worden tijdens de lessen.

WAT KAN IK?

Er wordt van jou verwacht dat je een goede wiskundige basiskennis hebt en dat je geïnteresseerd bent in elektriciteit en mechanica. Daarnaast heb je ook interesse voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel vormen van de opleiding.

EN HIERNA?

Het is logisch dat je hierna Elektromechanica voortzet in de derde graad. Afgestudeerd in de Elektromechanica kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Elektromechanica, Toegepaste informatica…) of een academische opleiding (bv. Industriële wetenschappen - Industrieel ingenieur…) aanvatten.