U bent hier

Elektriciteit - Elektronica | 2de graad TSO

 

IETS VOOR MIJ?

Ben jij gefascineerd door technologie? Zijn complexe schema’s en theorie een uitdaging voor jou? Ben je sterk in wiskunde? Vind je elektriciteit en elektronica boeiend? Dan is Elektriciteitelektronica de gepaste studierichting voor jou! In de tweede graad ligt de nadruk vooral op de technische vakken en wiskunde. In de technische vakken leer je inzichten verwerven in de elektronica, mechanica, schakeltechnieken en elektriciteit. 

WAT KAN IK?

Je bent sterk en geïnteresseerd  in wiskunde. Je kan logisch denken en problemen analyseren. Technische vakken, zoals elektriciteit en elektronica, zijn jou op het lijf geschreven. Je kan ordelijk en nauwkeurig werken. Uiteraard heb je ook belangstelling voor algemeen vormende vakken, die een belangrijk onderdeel van de opleiding vormen.

EN HIERNA?

Met deze opleiding kan je in de derde graad Industriële ICT volgen. Afgestudeerd in deze richting kan je een professionele bacheloropleiding (bv. Elektronika-ICT, Elektromechanica…) of een academische opleiding (bv. Industriële wetenschappen - Industrieel ingenieur) starten.