U bent hier

In de kijker

De nacht van maandag op dinsdag stond het vertrek van de Berlijnreis gepland om 1u. Omdat iedereen er op tijd was zijn we toch iets vroeger vertrokken. Na de chauffeurswissel in Eindhoven werd er flink doorgejast tot in Berlijn. Na aankomst en het opbergen van de bagage doken we met zijn allen de stad in.

 

Dinsdag kon je beschouwen als een traditionele, beetje toeristische dag voor Berlijnbezoekers. Eerst de Dome op de Reichstag, daarna bezochten we het herdenkingsmonument voor de Sinti- en Roma-zigeuners. De Brandenburger Tor was de volgende op ons lijstje gevolgd door de imposante grote betonblokken van het Holocaust Memorial. Op de Potsdamer Platz gingen we even kijken naar het spectaculaire gebouw van het Sony Center. Dat oogt bij nacht nog spectaculairder als het verlicht is. Vlak daartegen ligt de Berlin Mall. Ideaal voor shoppers en die waren talrijk aanwezig in onze groep leerlingen. De Food Square had spek voor ieders bek. Daarna trokken we richting hotel waar we incheckten in de kamers. Het hotel had nog een fijne bar waar de match Liverpool-Barcelona gevolgd werd. Een grote horde Hollanders spande de kroon in het supporteren.

 

Woensdag had een stevig programma. Na het ontbijt werden we om 10u verwacht in het Hamburger Bahnhof, hét museum voor moderne kunst. De collectie waar we vorige jaren van genoten was gewijzigd, wat eerst wat teleurstelling gaf maar dat werd ruimschoots goedgemaakt met de collectie in de “kelderruimte” achteraan het museum. Ronduit boeiend.

Daarna zochten we eetgelegenheden in de buurt van het Joods Museum. In het Joods Museum was de vaste tentoonstelling door werken niet helemaal zichtbaar, maar het gebouw zelf en de rest van de tentoonstelling waren de moeite waard. Ook namen sommigen de moeite om de ruimte gewijd aan lichtkunstenaar James Turell te bezoeken. Een bevreemdende ervaring die stof tot nadenken gaf.

Laatste bezoek was een 3u durende bezoek aan het indrukwekkende Tempelhof Airport. Een ideale gelegenheid om de geïsoleerde situatie waarin West-Berlijn vlak na WOII vertoefde uit te leggen. Er na trokken we naar de Oranienstraße en lieten we de leerlingen op zoek gaan naar eten, stilletjes hopend dat het weer geen Mac Do, KFC of Burger King werd.

Als we terugkeerden in ons hostel waren de Hollanders erg stil en beteuterd, zou de uitschakeling van Ajax er iets mee te maken hebben gehad … ach, het is toch maar een spel …

 

Donderdag is topdag. Dat komt door de Street Art Tour met workshop. De rondleiding onder leiding van een doorwinterde straatartiest is voor de meeste leerlingen het hoogtepunt van de reis. Zeker als de artiesten het ontstaan van de Hiphop- en Urbancultuur van dichtbij meegemaakt hebben. Telkens boeiend voor leerlingen en leerkrachten, zelfs na 4 jaar. Elke Street artist heeft ook zijn eigen verhaal. Toch zijn er regels in deze wat chaotisch lijkende wereld van tags, graffiti, bombs en street art. In die 4 jaar merk je wel een evolutie waar de originele echte street art stilletjes aan de plaats moet ruimen voor publicitaire werken. Het wordt overschilderd door zwaar gesponsorde art. Voor de leek lijkt het street art maar dat is het in de verste verte niet, want het is allemaal legaal. De sites lijken veel properder en de gebouwen worden ingeplamd door goedgeorganiseerde horeca-zaken die de gezellige groezeligheid wegnemen of overnemen, polijsten en commercialiseren. Dit jaar zagen we ook voor het eerst groepen gepensioneerden en ouderen flaneren door de straten met een Street Artist. Vreemde gewaarwording, maar de wereld staat niet stil.

 

Omdat de groep te groot was kregen we 2 vertrekuren. De tijd die over was werd gebruikt om te kuieren op de Alexanderplatz, de buurt van de Warshauerstrasse. Ook wandelden we langs de rivier de Spree, het Museum Insel, de Dom en we doorkruisten het Nikolaiviertel. We doken een Street Art en graffiti-straatje in aan de Hackesche Höfe bij de Hackescher Markt.

Na een bezoek aan het Mauer Gedenkstatte sloten we de avond en de reis af in de gezellige Kastaniënallee.

 

Vrijdagmorgen vertrokken we rond 10u richting Mechelen waar we rond 20u veilig en wel aankwamen.

Berlijnreis 2019SluitenVolgende »

Berlijnreis 2019

Berlijnreis 2019Sluiten« Vorige

Berlijnreis 2019

London 2018

Zoals elk jaar trekken een aantal klassen uit 6 TSO en 7 Industriële Elektriciteit naar Londen. Dit jaar hebben we alweer genoten van de goed georganiseerde 3-daagse trip onder leiding van Patrik Lauwereys.

Zo’n trip kan uiteraard enkel doorgaan mits de hulp van enkele collega’s die hun vrije tijd willen opofferen voor hun studenten. Timmy (MVT) en Jos (IW) met hun kalme uitstraling, vriendelijke, altijd glimlachende Nadine (EIT) als gids en cameravrouw, nieuweling en relativerende Boris en gezellige fotograaf Frank (samen 7IE).

Goed weer, een zéér grote maar superleuke groep and ONLY HAPPY THOUGHTS!

Berlijn 2018

6 Printmedia, 6 Multimedia, 6 Publiciteitsgrafiek trokken naar Berlijn: een sterk en aangenaam geheel, zonder vooroordelen over mekaar. Het programma bestond uit een mix van klassieke trekpleisters zoals Checkpoint Charlie en het Joods Museum en minder evidente plaatsen.

Het orgelpunt van de reis was de street art-tour met een street artist als gids in combinatie met een workshop graffiti. Voor de meeste leerlingen toch een kippenvel-momentje waarbij enkelen zich volledig konden uitleven: niet nadenken, maar gewoon gaan!

De lesgevende street artists waren enthousiast over de creativiteit, techniek en vindingrijkheid van onze leerlingen.

München 2018

7 Toegepaste Autotechnieken ging samen met enkele 7e jaren uit andere scholen op vierdaagse uitstap naar München. Volgende bezoeken stonden op het programma: BMW, Dachau en last but not least: FC Bayern München!

München 2018Sluiten

München 2018

7 VI en 7REN naar Roemenië!

7 Renovatie en 7 Verwarmingsinstallaties in actie tijdens de buitenlandse stage in Roemenië. Een volledig nieuw toiletgebouw creëren in 7 dagen. Eveneens de toegankelijkheid voor gehandicapten verbeteren. Een hele uitdaging!

Het is reeds de 5de keer dat TSM in samenwerking met vzw Nijlen voor Hodora een project organiseert om de gemeenschap in Hodora te helpen. Het is een unieke ervaring voor de leerlingen en de vriendschap met de lokale bevolking is overweldigend.

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluitenVolgende »

7 VI en 7 REN naar Roemenië

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluiten« VorigeVolgende »

7 VI en 7 REN naar Roemenië

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluiten« VorigeVolgende »

7 VI en 7 REN naar Roemenië

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluiten« VorigeVolgende »

7 VI en 7 REN naar Roemenië

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluiten« VorigeVolgende »

7 VI en 7 REN naar Roemenië

7 VI en 7 REN naar RoemeniëSluiten« Vorige

7 VI en 7 REN naar Roemenië

Pagina's